Утре Вероника гостува на „Ники Кънчев Шоу“ в ефира на Дарик радио!

Утре Вероника гостува на „Ники Кънчев Шоу“ в ефира на Дарик радио! Очаквайте я в ефир около 15 часа!

Вероника гостува на „Ники Кънчев Шоу“ Талантливата Вероника Апостолова гостува на „Ники Кънчев Шоу“ в ефира на Дарик радио на 28 септември, четвъртък, в 15 часа. Известният журналист, който подкрепя много каузи на деца, ще запознае своите слушатели с мотивацията на фондация „За по-здрави деца“, семейството „ѝ, професионални музиканти от три града и връстници да застават зад каузата на Вероника – да се сдобие с професионален акордеон баян, с който да продължи успешно своята подготовка и представяне на конкурси и събития. Галя Манчева, изпълнителен директор на фондация „За по-здрави деца“ и Вероника ще отговорят на въпросите на Ники Кънчев, за инициативата. Многократно награждавана на конкурси в България и в чужбина, Вероника свири на клавирен акордеон от малка в НЧ „Васил Левски 1928“ в София. От тази година Вероника учи в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен и, за да продължи успешно подготовката си, се нуждае от професионален инструмент акордеон баян на стойност 20 000 евро.

Семейството е финансово затруднено, затова фондация „За по-здрави деца“ подава ръка на Вероника, за да подпомогне таланта ѝ. През пролетта на концерт в НЧ „Васил Левски 1928“ бяха събрани 3 200 лв.

Ако имате желание да я подкрепите, имате възможност да направите дарение онлайн или чрез банков превод: IBAN:BG22RZBB91551011971479

BIC:RZBBBGSF

Банка:ОББ

Получател:Фондация „За по-здрави деца”

Основание: Вероника Росенова Апостолва

Споделете с приятели и нека музиката бъде с Вероника!

Да я подпомогнем днес, за да бъдем част от пътя ѝ към успеха утре!

Повече за Вероника: Какво представлява акордеон баян и защо е необходим на Вероника?

Повечето класически произведения са писани за този тип инструмент. Той има само копчета, а не клавиши и е направен така, че да се постигат определени октави, което не е посилно за инструмент с клавиши. В момента, за да може Вероника да изпълнява тези произведения, се налага да бъдат пренаписани за обикновен акордеон. Има налични инструменти, употребявани и по-евтини, но няма гаранция за тяхното състояние. Едно настройване на акордеон струва 1500 лв, а един ремонт може да излезе по-скъпо от самия инструмент. По тази причина се търси нов акордеон баян. Той е с 10 г гаранция и има сервиз в България. Предвид това, че семейството е затруднено финансово, няма да се налага скъпа поддръжка. За конкурсите и за изявите има значение инструментът, тъй като колкото и Вероника да е добра, ако инструментът е некачествен, не може да възпроизведе качествен звук. По тази причина в момента не може да се явява на по-високо ниво конкурси, където конкуренцията е по-силна. Има и други производители на такива инструменти, но нямат сервиз в България, което оскъпява изпращането и получаването на инструмента при ремонт. По тази причина е избрана тази фирма от Италия. В офертата са 4 инструмента, като този е най-ценови клас с параметрите, които са необходими.