ФОНДАЦИЯ „ЗА ПО-ЗДРАВИ ДЕЦА“ ОСИГУРИ МЕЧТАНИЯ АКОРДЕОН НА ВЕРОНИКА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОДКРЕПАТА НА ХОРАТА  

Накратко ще припомним историята Вероника Апостолова, която е дългогодишен ученик в музикалната школа на НЧ “Васил Левски 1928″ в София.

Тя има десетки спечелени награди от национални и международни конкурси, а през 2022 г. решава да поеме по пътя на професионалните музиканти. Започва да се подготвя за кандидатстване в музикалното училище, но осъзнава, че е неизбежно да следва мечтата си без професионален акордеон, който е на стойност между 10 000 (втора употреба) и 20 000 евро (нов), чието закупуване е непосилно за семейството ѝ, заради нетрудоспособността на майка ѝ, която е инвалид.

Фондация „За по-здрави деца“ подаде ръка на Вероника и помогна за набирането на средства за закупуването на мечтания инструмент. През юни 2023 г. се състоя благотворителен концерт, който се проведе съвместно с Народно читалище „Васил Левски 1928″. През ноември пък талантливи деца и професионални музиканти свириха благотворително в подкрепа на 14-годишната акордеонистка в столичния PM Club.

С много подкрепа и общи усилия, нужните средства бяха събрани и за Вероника е закупен акордеон. Съвсем скоро предстои предоставянето на инструмента на талантливата акордеонистка.